}


TOYOTA ФИНАНС

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor eSports WRC


• Partnerstvo vključuje promocijo video igrice WRC 8 in prihajajočih video igric WRC.
• Zmagovalec eSports WRC bo za nagrado prejel avtomobil Toyota GR Yaris. (1)
• Toyota GR Yaris je čistokrvni športni avtomobil, ki je nastal na osnovi bogatih izkušenj z reli serije WRC, kjer je osvojil naslov svetovnega prvaka.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je postala sponzor video igrice eSports WRC. Gre za dogovor med Toyota Motor Europe, izdajateljem video igric NACON in KT Racing. Partnerstvo med TOYOTA GAZOO Racing in NACON bo temeljilo na promociji trenutne različice video igrice WRC 8 in prihajajoče nove različice WRC 9, ki bo uradno izdana 03. septembra 2020.



Skupni zmagovalec eSport WRC bo za nagrado prejel novo Toyoto GR Yaris(1). To je čistokrvni športni avtomobil, ki je nastal na osnovi bogatih izkušenj korporacije Toyota v reli seriji WRC in v svoji serijski različici ponuja tehnologijo, ki je ekipi TOYOTA GAZOO Racing pomagala do osvojitve naslova svetovnega prvaka. GR Yaris je odličen primerek pristopa snovanja vedno boljših avtomobilov, saj Toyota izkušnje iz sveta motošporta uspešno prenaša v svet serijskih avtomobilov, ki vozijo po običajnih cestah.

GR Yaris je rezultat partnerstva med ekipo TOYOTA GAZOO Racing in Tommijem Mäkinenom. Poganja ga 3-valjnik, ki zmore 261 konjskih moči, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 5,5 sekunde. Med drugim ga odlikujeta lahka konstrukcija, ki ponuja dinamično ravnovesje, in pametni štiri-kolesni pogon GR-FOUR.

Trenutno je na sporedu peta sezona serije eSports WRC, ki navdušuje privržence video igric na vseh koncih sveta. Oktobra bo na sporedu veliki finale, na katerem bo okronan zmagovalec, ki bo nagrajen s povsem novim avtomobilom Toyota GR Yaris.

"Zelo smo ponosni na partnerstvo z eSports WRC, ki našim navijačem z vsega sveta prinaša vznemirjenje reli serije WRC. E-šport je za nas izjemnega pomena pri še večji popularizaciji različnih zvrsti motošporta. S povečevanjem zanimanja za e-športne serije se povečuje tudi zanimanje za naše udejstvovanje v motošportu, kjer smo v zadnjem času zabeležili številne uspehe. Zato se veselimo sodelovanja z našimi partnerji, saj se bomo z njihovo pomočjo še bolj povezali z našimi navijači," je povedal Andrea Carlucci, direktor marketinga pri Toyota Motor Europe.


(1) Pravila in pogoji so na voljo na povezavi: https://www.wrc.com/en/more/gaming/rules/


NACON

Družbo NACON je leta 2019 ustanovila skupina BIGBEN. Z njo želijo optimizirati svoje znanje in ustvariti nove sinergije na trgu video igric. Združujejo 8 razvojnih studijev, izdajajo video igrice in skrbijo za distribucijo premijskih video igric. Njihovi izdelki temeljijo na 20-letnih izkušnjah najboljših igralcev na svetu.
corporate.nacongaming.com

Kylotonn

Kylotonn je eden izmed najpomembnejših francoskih studijev, ki ustvarja video igrice. Specializirani so za video igrice iz sveta motošporta in so uradni razvojnik serije igric WRC FIA World Rally Championship series in Isle of Man Tourist Trophy. Zaposlujejo več kot 110 zaposlenih in so člani francoske federacije razvijalcev video igric (Syndicat National du Jeu Vidéo).
www.kylotonn.com

WRC Promoter GmbH

WRC Promoter GmbH je zadolžen za vse komercialne aktivnosti reli serije FIA World Rally Championship, ki vključujejo tudi televizijske pravice ter globalne medijske in marketinške aktivnosti. World Rally Championship je najvišja serija reli tekmovanj pod okriljem mednarodne avtomobilistične organizacije FIA. Serija ponuja izjemno raznolika tekmovanja, ki se odvijajo na zasneženih cestah Skandinavije, v vročici mehiških prostranstev in na legendarnih prizoriščih, kot je na primer Rally Monte Carlo. Serija je bila ustanovljena leta 1973. Dirkači pa se za naslov svetovnega prvaka vsako leto merijo na trinajstih dirkah, ki potekajo v petnajstih državah na šestih celinah.
www.wrc.com

TOYOTA GAZOO Racing

TOYOTA GAZOO Racing uteleša zavezo korporacije Toyota k snovanju vedno boljših avtomobilov. Dirkalniki TOYOTA GAZOO Racing so izpostavljeni najhujšim izzivom in vedno znova premikajo meje mogočega. Tekmujejo na različnih podlagah od asfalta in makadama do blata, peska in snega. S pomočjo svojih inženirjev pa tudi običajnim voznikom omogočajo dostop do vseh oblik vozniškega užitka.
www.toyotagazooracing.com