} Tehnični pregled

Tehnični pregled

TOYOTA ФИНАНС

Vsi se želimo v prometu počutiti varno. Na to lahko med drugim vplivamo tudi tako, da vozila redno vozimo na tehnične preglede.


Tehnični pregled je postopek, v katerem strokovna organizacija ugotavlja podatke o vozilu, stanje delov, naprav in opreme vozila, ter, če so izpolnjene ostale zahteve, ki jih določa Zakon o motornih vozilih (Ur. l. RS, št. 106/2010).


Da pa bi se tudi vi med tehničnim pregledom počutili lepo, smo prenovili halo za tehnične preglede. Sedaj je to najbolj svetla hala v Mariboru, zaradi prijaznega sprejema naših prijaznih fantov pa tudi najbolj topla. Pridite si jo ogledat!


KDAJ NA TEHNIČNI PREGLED?


Motorna in priklopna vozila, razen izjem navedenih v 50. členu Zakona o motornih vozilih, opravijo prvi tehnični pregled štiri leta po prvi registraciji, nato pa vsaki dve leti do osmega leta starosti.


Lahki priklopniki, bivalni priklopniki, traktorski priklopniki ter priklopna vozila za prevoz čolnov, vodnih skuterjev in drugih priprav za šport in prosti čas, katerih največja dovoljena masa presega 750 kg in ne presega 3500 kg opravijo prvi tehnični pregled štiri leta po nakupu oz. prvi registraciji ter nato vsaka štiri leta.


Roke kdaj je potrebno opraviti tehnični pregled določa 50. člen Zakona o motornih vozilih. (Ur. l. RS št. 106/2010, 50. člen).


Če se ugotovi, da vozilo NI tehnično brezhibno, imate na voljo največ 5 delovnih dni, da pregled ponovno opravite pri ISTI strokovni organizaciji. (Pravilnik o tehničnih pregledih motornih in priklopnih vozil (Ur. l. RS št. 44/2013, 25. člen).)