} Popravilo po toči

Popravilo po toči

TOYOTA ФИНАНС

Ko nam jo toča zagode in poškoduje pločevino našega avtomobila, nam preostane le eno: popravilo nastale škode.


Pri tem se uporabljata dva načina – vedno redkeje klasično popravilo, vedno pogosteje pa hladno popravilo, ki ima pred klasičnim številne prednosti. Pri slednjem gre namreč samo za kitanje in lakiranje avta, kar z drugimi besedami pomeni, da bodo luknje, nastale od toče, napolnili s kitom ter nato celoten avto prebarvali. Slabosti tega načina popravila so številne: je časovno zamuden, avto zaradi tega, ker je pobarvan, izgubi ceno, na vročini pa se kit sčasoma lahko posede, zato so posamezne poškodbe spet lahko opazne. Pri hladnem popravilu, ki ga odobravajo tudi zavarovalnice, pa so stroški popravila manjši in popravilo poteka precej hitreje. V večini primerov stranka dobi avto nazaj še isti dan, ohrani pa se tudi prvotna barva. Naše podjetje sodeluje z vsemi zavarovalnicami.


Kako poteka popravilo?


Na delih, kot sta pokrov motorja in streha, na katerih je dostop možen s spodnje strani, demontiramo obloge, da lahko nato s posebnim orodjem s spodnje strani udrtino poravnamo. Na delih, na katerih dostop s spodnje strani ni možen, na primer pri strešnem loku, pa uporabljamo posebne izvlečne čepe in lepilo, s katerimi luknje izvlečemo.


Kaj se lahko popravi?


S hladnim popravilom je načeloma možno popraviti skorajda vse luknje, medtem ko je cena popravila odvisna od količine udrtin in njihove velikosti – sega lahko od 10 evrov za majhno udrtino pa vse do nekaj 1000 evrov, če gre za zelo razbite avtomobile, ki pa so redki. V kolikor imate avto zavarovan, vam zapisnik in cenitev škode napravi zavarovalnica, če pa avto ni bil zavarovan, vam popolnoma BREZPLAČNO in brez vsakršne obveznosti izdelamo ocenitev škode in pripravimo ponudbo za popravilo.


Je popravilo kakovostno?


Popravilo je izjemno zanesljivo in da praktično ni možnosti, da bi se na popravljenem mestu lak čez nekaj let začel luščiti ali da bi se luknja »posedla«. Trdimo, da je – če je avto popravil profesionalec, ki kakovostno opravlja svoje delo – nemogoče opaziti, da je bil avto poškodovan in popravljen, zato obdrži tudi svojo prodajno vrednost. Na svoje delo Vam nudimo doživljensko garancijo.


In kakšna je cena popravila?


Ker je vsaka poškodba drugačna, je vozilo potrebno pripeljati na strokovno ocenitev poškodb.


Na ceno popravila vpliva več faktorjev in število udrtin.


Ko se poškodbo zabeleži se s pomočjo posebnega obrazca določi stanje poškodbe in se na podlagi tega izračuna ceno popravila.


Na koga se lahko obrnete?


Tilen Jančič
servisni svetovalec
02/33 00 528


Franc Rižnar
vodja delavnice
02/33 00 527