}


TOYOTA ФИНАНС

TOYOTA YARIS JE EVROPSKI AVTO LETA 2021.


Povsem nova Toyota Yaris je bila imenovana za evropski avto leta 2021. To laskavo nagrado že vrsto let soorganizira devet avtomobilskih publikacij iz devetih evropskih držav. Žirija, ki jo sestavljajo avtomobilski novinarji iz vse Evrope, izbira med modeli, ki so bili na novo predstavljeni na evropskem trgu. Letos so nagrade podelili že oseminpetdesetič. Na začetku je sodelovalo 29 različnih modelov, izmed katerih se jih je sedem uvrstilo v finalni izbor. 1. marca je bil imenovan zmagovalec: Toyota Yaris. Zanimivo je, da so bili med letošnjimi finalisti v večini baterijsko-električni in priključno hibridni modeli.

Kaj so člani žirije povedali o novem Yarisu?

Člani žirije so izpostavili pomen hibridnega pogona pri zmanjševanju emisij CO2, saj številni ljudje, ki živijo v mestih, nimajo dostopa do polnilne infrastrukture, hkrati pa nimajo možnosti, da bi si omislili svojo polnilno postajo. To je precej pogost pojav tako v Evropi kot tudi na Japonskem in drugod po svetu. Prav zaradi tega je žirija za izbor evropskega avtomobila leta poudarila, da je pri elektrifikaciji izjemno pomembna tudi vsestranska in vsakodnevna uporabnost.

V spodnjih vrsticah je zbranih nekaj zanimivejših utrinkov oziroma mnenj, ki so jih podali COTY žiranti:

“Zelo dober vsestranski avtomobil, ki ponuja najboljšo varnostno opremo v svojem razredu.”

“Pomemben avtomobil v pomembnem segmentu. Toyota še naprej uspešno zmanjšuje porabo goriva in emisije CO2. Tokrat se jim je to posrečilo s 3-cilindrskim motorjem.”

“Zdi se, da se Toyota ni zadovoljila z dejstvom, da ponuja daleč najboljši hibridni sistem. Tokrat so ga še izboljšali. Je še bolj učinkovit in prijazen do uporabnika. Predvsem pa ponuja še več užitka pri vožnji.”

“Izjemen kvalitativni preskok pri hibridizaciji in učinkovitosti, ki omogoča skoraj neverjetne podatke o ekonomičnosti porabe goriva.”

“Nekaj se je več kot očitno zgodilo. Toyota Yaris je bil znan kot zanesljiv in izrazito ekonomičen mali avtomobil, ki pa je bil hkrati tudi precej dolgočasen. Novi Yaris je zabaven za vožnjo, super izgleda, še vedno pa se pohvali s skoraj neverjetno nizko porabo goriva.”

“Hibridni pogon je izjemno primeren za majhne mestne avtomobile, saj ljudje, ki živijo v mestih pogosto nimajo domačih polnilnic. A Yaris še vedno omogoča nizko porabo goriva in tudi dolga obdobja tihe električne vožnje v urbanih okoljih.”

“Yaris je brez dvoma najbolj vsestranski avtomobil v svojem razredu. Hibridni pogon pa je odlična rešitev za zmanjševanje emisij CO2, če kupci nimajo dostopa do polnilne infrastrukture.”

“Po zaslugi nove platforme se je Yaris preobrazil v malo kombilimuzino izjemno privlačnega izgleda, ki se hkrati ponaša še z odličnimi voznimi lastnostmi.”

Navdušen je tudi Akio Tojoda, predsednik korporacije Toyota.

Dejstva, da je novi Yaris postal že tretji avtomobil znamke Toyota, ki si je v dobrih dveh desetletjih prislužil nagrado evropski avto leta, se je razveselil tudi Akio Tojoda, predsednik korporacije Toyota, ki je tudi sam navdušen voznik in dirkač.

"Zelo sem navdušen, da je novi Yaris prejel nagrado evropski avtomobil leta 2021. Ne pozabimo, da ima Evropa najdaljšo avtomobilsko tradicijo, Evropejci pa so znani po svoji strasti in ljubezni do avtomobilov. Zato bi se še enkrat rad zahvalil vsem članom žirije, ki so prepoznali prednosti novega Yarisa in so ga izbrali za najboljši avtomobil leta v Evropi.

Ko sem slišal vse argumente, ki so odločili v prid Yarisu, sem bil še bolj zadovoljen. Še posebej me osrečuje dejstvo, da je običajna različica Yarisa, poleg naše zvezde GR Yaris,