}


TOYOTA ФИНАНС

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing se bo z nastopom na prvi virtualni dirki 24 ur Le Mansa soočila s povsem novim izzivom.


Urnik vztrajnostne serije WEC za sezono 2019-2020, ki bi se morala zaključiti v mesecu juniju, je zaradi pandemije COVID-19 nekoliko spremenjen. Sezona se bo podaljšala, nekatere odpadle dirke pa bodo na sporedu avgusta, septembra in novembra. Vseeno pa bodo organizatorji legendarne dirke 24 ur Le Mansa v prvotno načrtovanem terminu sploh prvič organizirali virtualno dirko, na katero je seveda povabljena tudi ekipa TOYOTA GAZOO Racing.

Dirkalnik št. 7, ki je tudi v trenutnem vodstvu skupnega seštevka serije WEC, bo nastopil v standardni postavi: Miku Conwayu, Kamuiju Kobajašiju in Joséju Maríji Lópezu se bo pridružil Maxime Brient, 23-letni e-dirkač, ki je doma iz Le Mansa.

Sébastien Buemi in Brendon Hartley bosta sedela za volanom dirkalnika št. 8. Pridružili pa se jima bodo še Kenta Jamašita, Kazuki Nakadžima in Yuri Kasdorp.

Mike, José, Sébastien, Maxime in Yuri bodo dirkali preko simulatorjev v svojih evropskih domovih, Brendon se jim bo pridružil z Nove Zelandije, Kamui in Kenta pa iz Tokia.

Vsi vozniki bodo deležni podpore inženirjev ekipe TOYOTA GAZOO Racing, ki ima sedež v Koelnu v Nemčiji.

Pravila tekmovanja, določajo, da mora vsaka ekipa imeti vsaj štiri člane, med katerimi morata biti dva izkušena dirkača in vsaj en dirkač, ki ima izkušnje z e-dirkanja.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je slavila na zadnjih dveh dirkah 24 ur Le Mansa, poleg tega je osvojila tudi naslov svetovnih prvakov v zadnjih dveh sezonah. Kljub tem uspehom se člani ekipe svojega ognjenega krsta v e-dirkanju lotevajo z izdatno mero ponižnosti in spoštovanja. Hkrati se veselijo ponovnega snidenja z navijači, saj je bila zadnja dirka organizirana februarja v Austinu v Texasu.

Na virtualni dirki 24 ur Le Mansa bo nastopilo 50 dirkalnikov, med katerimi so tudi ekipe IMSA, Penske Racing, Team Redline, TOYOTA GAZOO Racing Argentina, Rebellion, Aston Martin in Porsche.



Hisatake Murata, vodja ekipe: “E-dirkanje je za nas nekaj povsem novega. Zato se virtualne dirke 24 ur Le Mansa lotevamo z mešanico vznemirjenja in skromnosti. Za nas bo to povsem nova izkušnja, ki se je zelo veselimo. Zanimivo bo videti, kako se bomo odrezali v izredno močni konkurenci.”

Mike Conway: “Z e-dirkanjem nimam skorajda nobenih izkušenj. A obljubim, da se bom potrudil po najboljših močeh. To je nekaj povsem drugega kot klasično vztrajnostno dirkanje. Tokrat zagotovo nismo v vlogi favoritov in se zelo dobro zavedamo zahtevnosti izziva.”

Kamui Kobajaši: “Super je, da bodo navijači lahko spet spremljali 24-urno dirko. A mi se moramo še ogromno naučiti. Večina nas je takorekoč neizkušenih, nimamo ustreznega znanja in ne poznamo dobro programske opreme. Zaradi vsega tega tokrat verjetno ne moremo računati na zmago. A vseeno se veselimo zanimivega konca tedna v Le Mansu.”

José María López: “V preteklosti sem opravil kar nekaj e-dirk, zato mi je ta scena kar dobro poznana. Vse skupaj je izredno tekmovalno. Zelo se veselim, da bom spet dirkal z Mikom in Kamuiejem in seveda tudi z Maximom, ki ima med nami največ e-dirkalnih izkušenj. Za nas bo to neke vrste krepitev ekipnega duha.”

Maxime Brient: “Počaščen sem, da lahko na prvi virtualni dirki 24 ur Le Mans nastopam kot član ekipe TOYOTA GAZOO Racing. Seveda dobro poznam fantastične dosežke Mika, Kamuija in Joséja. S Joséjem sva v preteklosti že opravila nekaj e-dirk. Sam pa sem v preteklosti že zmagal na nekaj e-dirkah, tako da upam, da bom lahko prispeval h končnemu uspehu ekipe. Ta dirka je zame sploh nekaj posebnega, saj sem doma iz Le Mansa.”

Sébastien Buemi: “V preteklosti sem že tekmoval na nekaj e-dirkah, tako da sem v razmeroma kratkem času uspel kar dobro spoznati programsko opremo. Zelo dobro se spomnim, kako hiter je Kenta, ki pozna res številne dobre trike. Komaj čakam, da bom dirkal skupaj z njim ter z Yurijem in Brendonom.”

Brendon Hartley: “To bo nenavadna preizkušnja, saj bom tekmoval z Nove Zelandije, medtem ko bodo drugi člani ekipe nastanjeni na Japonskem in v Evropi. A se bomo razporedili tako, da nikomur ne bo treba bdeti sredi noči.”

Kenta Jamašita: “Veselim se, da bom kot član ekipe TOYOTA GAZOO Racing dobil priložnost tekmovati na virtualni dirki 24 ur Le Mansa. Zanimivo bo tudi zato, ker bom tekmoval iz Tokia. V vsakem primeru se bom potrudil po najboljših močeh. Upam, da bomo navdušili naše navijače.”

Yuri Kasdorp: “Kot gledalec sem si že ogledal nekaj dirk. In sedaj so se mi na nek način uresničile sanje, da bom lahko tekmoval s tako fantastičnima dirkačema, kot sta Séb in Brendon, ki sta že dvakrat slavila na tej legendarni dirki, pa tudi s Kento, ki je aktualni prvak v seriji Super GT. Komaj že čakam, da oblečem dirkaški kombinezon in sedem za simulator.”