}


TOYOTA ФИНАНС

Tudi to bo minilo


Akio Tojoda, prvi mož korporacije Toyota, je v svoji bogati karieri že velikokrat dokazal, da se zna soočati s krizo. Je človek, ki tudi v najhujših trenutkih ohranja mirno glavo in vleče prave poteze. Je oseba, ki širi pozitivizem in vzbuja zaupanje. V posebnem nagovoru se zahvaljuje vsem članom ekip Toyota in Lexus ter jih hkrati poziva, naj tudi ob najtežjih izzivih ostanejo zvesti načelom družbe Toyota, ki temeljijo na spoštovanju, solidarnost in skrbi za sočloveka.

Pozdravljeni spoštovani člani ekip Toyota in Lexus,
To sem jaz, Akio,
Želel bi izkoristiti trenutek in vam sporočiti, da mislim na vas v teh težkih trenutkih, v katerih se je znašel naš planet.
Zavedam se, da se stopnja strahu in skrbi razlikuje od države do države. Hkrati pa sem prepričan, da ste vsi zaskrbljeni zaradi pandemije in njenih posledic.
Vem, da ni nič bolj neprijetnega kot negotovost. A zanesljivo bomo preživeli tudi to krizo, ki se bo zagotovo enkrat končala.

Zato skupaj s kolegi in našimi predstavniki v posameznih državah preučujemo vse možnosti. V vmesnem času pa lahko občutek negotovosti ublažimo s tem, da se osredotočimo na bližnjo prihodnost. Ukvarjati se moramo, kaj lahko storimo vsak dan posebej. Predvsem pa moramo podpirati naše stranke in tudi mi moramo spodbujati drug drugega. Skupaj bomo zagotovo zmogli in lepega dne bo tega zagotovo konec.

V preteklosti smo skupaj že soočili z različnimi izzivi. Spomnite se rececije, vpoklicev, naravnih katastrof ... A vedno smo ravnali v skladu z načelom: Ko je težko, se Toyota nikoli ne ustavi!
Za požrtvovalnost in vse delo, ki ga opravljate v teh kritičnih trenutkih, bi se želel zahvaliti vsakemu izmed vas posebej. V mislih imam vse delavce v tovarnah in tudi vse ostale, ki ste prisiljeni delati od doma.
Zavedajte se, da sem tukaj za vas. In Toyota vam bo po svojih najboljših močeh nudila podporo. Ker smo družina. In družina mora držati skupaj in skrbeti drug za drugega.

Ob tem bi vas prosil, da tudi sami po svojih močeh prispevate svoj delež k čimprejšnjemu končanju te krize ter da spoštujete navodila in priporočila lokalnih oblasti. Ostanite zdravi in pozitivni.
In ne pozabite: tudi ta situacija bo minila. Prepričan sem, da ni ničesar, česar s skupnimi močmi ne bi mogli premagati.

Hvala vam in pazite nase.

Akio Tojoda
Predsednik Toyota Motor Corporation